08. september – 11. oktober

MORTEN W. GJUL

– Det er sjeldent at det å skape et bilde er en lang prosess, men det er heller en lang prosess å samle mot og kraft til å skape et bilde. Bildene blir et fristed hvor jeg kan si hva jeg vil uten at folk nødvendigvis oppfatter det.

Gjul regnes i dag for å være en av de driftigste innen moderne, nordisk akvarelltradisjon. Han har utviklet en særegen laborasjons-teknikk, som ligger til grunn både for hans pedagogiske og kunstneriske virke.

Han har deltatt på hundrevis av utstillinger i inn og utland, og har mottatt en rekke stipender/utmerkelser. I 2015 er han er tildelt Duun-stipendet. Morten har representert Norge under flere akvarellbiennaler bl.a. på Island, i Italia, Sveits, Serbia og sist i Mexico og Danmark i 2015.

– De beste bildene blir til uten for mye rot og uten at jeg trenger å tilføre mange detaljer eller «dekor» etter at jeg har jobbet vått i vått. Det er sjeldent at det å skape et bilde er en lang prosess, men det er heller en lang prosess å samle mot og kraft til å skape et bilde. Hadde jeg malt 20 bilder hver dag, ville jeg trolig kastet mer enn jeg gjør nå. Men det har jeg ikke kraft til. Derimot lager jeg mange små prøvelapper og tenker og noterer mye til det blir alvor og jeg skal male. Da er sjansen til å lykkes større.

Opprinnelig er han utdannet pedagog ved Høgskolen i Nord-Trøndelag, men har sin kunstfaglige balast gjennom kurs og samarbeid hos de store Nordiske akvarellistene Arne Isacsson, Lars Holm, Peder Mauseth og Morten Paulsen.

Nordisk lys, forlatte hus, gold natur og menneskers forhold til naturen og naturkreftene, har preget hans bildeverden. Natur-motivene kan sees som symbol for mellommenneskelige og sjelelige drama.

Morten er en ettertraktet kursholder i inn og utland, bl.a. for Nordiska Akvarellmuseet i Sverige og Nordens største kunstmagasin Kunst. Har også vært instruktør ved Midt-Nordisk Kunstfestival og ved Reykjavik kommunes kunstner-fellesskap Korpulfstadir. Han er innkjøpt av flere kunstforeninger, offentlige bygg og kommuner rundt i Norge.

Morten har deltatt på over 60 utstillinger de siste 10 åra, blandt annet i Italia under den første internasjonale akvarellfestivalen i Bellagio. Han er dessuten en populær kursholder i akvarell, og er fast kursholder for Nordens største kunstmagasin «Kunst for alle». Flere ganger har han vært instruktør ved Midt-Nordisk Kunstfestival på Inderøya.

Se alle kunstverkene
2018-08-20T18:37:18+00:00

ÅPNINGSTIDER

 • SOMMERTID:
  01. JUNI - 31. AUGUST
  Tirsdag | fredag: 11.00 - 17.00
  Lørdag | søndag: 11.00 - 16.00

  RESTEN AV ÅRET:
  Tirsdag | fredag: 11.00 - 17.00
  Lørdag: 11.00 - 16.00

KONTAKT