Mer om Bjørg Thorhallsdottir

/Mer om Bjørg Thorhallsdottir
Mer om Bjørg Thorhallsdottir2018-09-26T19:32:15+00:00

Project Description

Mer om Bjørg Thorhallsdottir

Kunstneren Björg Thorhallsdottir er født i Isafjordur på Island i 1974. Familien flyttet etter hvert til Norge, og hun vokste opp i Lommedalen i Bærum og i Sørøst Asia.
Thorhallsdottir har ti år med kunstutdannelse innen grafikk, maleri, installasjoner og akttegninger fra blant annet kunstakademiet i Barcelona og Toulouse. Hun startet sin kunstneriske utdannelse ved Kunsthøyskolen i Reykjavik i 1994, deretter studerte hun grafisk design i Oslo, etterfulgt av to år ved Asker Kunstskole.Hun har gått i lære hos Jean Ducros og hos Ignacio Aguirre.

Ignacio har tidligere jobbet med kunstnere som Picasso, Miro og Dali, og i dag har Björg atelier sammen med han i Barcelona. Thorhallsdottir jobber både med grafiske etsninger og maleri. Hun har også utsmykket flere kirker og bygninger med mosaikk, marmorutskjæringer og blyglassvinduer.

Fargene er særegne og en viktig del av Björgs kunst, og hun tror på affirmasjoner, det vil si at budskapene vi omgir oss med, bevisst og ubevisst er med på å prege oss. Så bildene kommer ofte med tekst, og talende titler.

Gründeren og kunstneren Thorhallsdottir har hatt en stor suksess i både inn -og utland, etterspørselen etter hennes grafikk er stor. Hun har mange reisedager og i løpet av er år holder hun et titalls utstillinger og foredrag..
Da hun ble enke 30 år gammel og alenemor for 2 år gamle Tolli, etablerte hun Hjertefred på Allehelgensdagen i 2006, slik at sønnen (og andre som har mistet noen) skulle ha et sted og minnes sine kjære i glede. Hjertefred har vokst til å bli en landsforening og i dag arrangeres Hjertefred over hele landet.

Følelser er universelle, og livene våre er ofte like.
Så kanskje kan du kjenne deg igjen i bildene og ordene mine

Utdanning

2001 2002 I lære under Ignacio Aguirre, Barcelona, Spania, i grafikk
1998 I lære under Jean Ducros ved kunstakademiet (Deux Arts) i Toulouse, Frankrike. Fordypning i oljemaleri og grafikk
1997 BA-grad i maleriteknikker ved kunstakademiet (Bella Artes) i Barcelona, Spania
1995 Grafisk design, Oslo
1995 1997 Asker Kunstskole, Asker
1994 The Art School of Reykjavik. Fordypning i akttegning
1989 1993 Rosenvilde videregående skole. Tegning, form og farge m. almenfag

Bøker

Björg har illustrert mange bøker og tidsskrifter, og gitt ut flere egne bøker på blant annet Gyldendal og Aschehoug Forlag. I februar 2015 ga Björg ut boken «Veien til lykke» på Schibsted Forlag. Den gikk rett inn på bestselgerlisten, og i 2016 kom boken «Livslykke» ut på Aschehoug forlag. Hun illustrerte også boken «Kunstmagi».
I 2017 var hun spaltist i magasinet Tara, og ga ut bøkene «Den perfekte reisen til Island» (Pitch forlag) og «Du er sterkere enn du tror» (Aschehoug).
Björg er også kjent for underholdningsforedraget «Lykkebobler» som hun har sammen med Dora Thorhallsdottir og Helene Bøksle.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på nettsidene, både for at du skal oppleve at nettstedet er enkelt å bruke, og til statistiske formål. OK