Formidling av kunstverk2018-09-30T15:20:43+00:00

Project Description

FORMIDLING AV KUNST

Galleri Fenka påtar seg på Kunstnerens vegne og i Kunstnerens navn å formidle salg av alle kunstverk av Kunstneren som Kunstneren ferdiggjør og signerer i løpet av avtaleperioden.

Avtalen er beregnet på rene formidlingssalg, hvor galleriet har tatt på seg å selge kunstverk på vegne av kunstneren. Det er et viktig poeng at galleriet skal selge kunstverk i kunstnerens navn, da dette er en forutsetning for at det foreligger formidlingssalg.

Alt kunstverk i Galleri Fenka omsettes i opphavsmannens eget navn, og formidles av galleriet som mellommann. Formidling av kunstverk for opphavsmannen er unntatt for merverdiavgiftsplikt etter merverdiavgiftsloven § 3-7 (5).

For all annen MVA-pliktig omsetning, herunder men ikke begrenset til innramming, frakt, brukskunst, smykker, spesifiseres MVA-beløpet på fakturaen i et eget felt.

For deg som kunde betyr dette at du handler av opphavsmannen, som da er å anse som kontraktsmotpart, med Galleri Fenka som mellommann. Eventuell reklamasjon på kunstverkene ved slik omsetning er opphavsmannens ansvar. Likevel har Galleri Fenka avtalt med opphavsmannen og bistå denne i forhold til kjøpere, slik at du kun trenger å forholde deg til oss i Galleri Fenka.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på nettsidene, både for at du skal oppleve at nettstedet er enkelt å bruke, og til statistiske formål. OK